KATUNI KOMOVA – PLANINARSKA TURA

POLAZAK IZ BUDVE I BARA

Kolege iz Parka Pive kažu da ne možete doći u Plužine, a da se ne popnete na brdo Zarisnik sa kojeg se pruža možda čak i najljepši pogled na grad i Pivsko jezero ( vještačko jezero nastalo HE „Piva“ 1976. godine).

Polazak u 7h iz Bara, sa parkinga sportske hale. Putovanje udobnim turističkim autobusom do Plužina. Po dolasku, sastajemo se sa planinarskim vodičem i nastavljamo pješačkom stazom kroz šumu, Seoca (malo selo sa par kuća i mnoštvo voćnjaka), odakle već počinje da se otkriva prelijep pogled na Pivsko jezero. Nakon Seoca šetnju nastavljamo ka vrhu, stazom kroz bukovu šumu. Nakon sat i 30 minuta stiže se na vrh Zarisnika 1350 mnv, odakle “puca” nevjerovatan pogled na Plužine, Pivsko jezero, planine Bioč, Maglić i Volujak sa jedne, odnosno Prutaš, Durmitor i Planinu Pivsku sa druge strane. Na vrhu pravimo pauzu za odmor, uživanje, ručak iz ranca. Nakon toga, vraćamo s istim putem do Plužina. Slobodno vrijeme. Polazak za Bar u 18 h. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za ručak, vožnju jezerom, uživanje na obali…

Ukupno putovanje autobusom Bar – Plužine je oko 2.5 h. Dužina staze u jednom pravcu je oko 3 km. Vrijeme potrebno za uspon je oko sat i 30 minuta. Uspon je lagan i potrebna je minimalna kondiciona prirpemljenost.

Potrebna oprema: planinarske cipele ili dobre duboke patike, udobna odjeća, lagana, kao i toplija, dux, tanja jaknica, slojevito oblačenje, par majica za presvlačenje, (preporučuje se uzeti jednu promjenu i ostaviti u autobusu), hrana, voda min 1,5 l, zaštita od sunca (kapa, krema sa zaštitni faktorom).

Težina ture: srednje laka, po standardima planinarskih tura.

CIJENA IZLETA 20 €

Uključeno:

Prevoz udobnim turističkim autobusom;
Pratnju lokalnog vodiča;
Pratioce agencije.
Nije uključeno:

Individualni toškovi

Organizator putovanja je turistička agencija Riva Travel, licenca br.405 Ministarstva turizma Crne Gore. Poštujemo mjere NKT, u autobusu je obavezno nošenje maski. Turistička agencija ima pravo otkaza izleta ukoliko je nedovoljan broj prijavljenih a nije u mogućnosti vratiti novac ako neki putnik odustane 48h prije, iz organizacionih razloga.