Nacionalni park Durmitor je najveći od 5 nacionalnih parkova u Crnoj Gori. Nacionalnim parkom proglašen je 1952. godine, a od 1980. godine upisan je na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Na oko 39 ha zaštićene prirodne zone nalazi se preko 40 planinskih vrhova od kojih je Bobotov kuk najviši (2523 m nadmorske visine). Poznat po iznimnoj ljepoti, ovaj nacionalni park ima 18 jezera glacijalnog porijekla, takozvane „Oči planine“ i najdublji kanjon u Evropi – kanjon Tare (1300 m).

Polazak iz Bara u 7 sati za NP Durmitor. Doručak u Eko katunu Durmitor (oko 10.30 sati), planinarenje i obilazak Pošćenskog jezera, jahanje na sat vremena, oboje po želji izletnika. Planirani boravak u Katunu je oko 2 sata. U sjevernoj Crnoj Gori sa aplinskom klimom ima mnogo katuna. To su sela koja su postojala u podnožju planina poznatih po tradicionalnoj hrani i pićima. Nastavak puta do Crnog jezera, 1416 mnv, drugog po veličini planinskog jezera u Crnoj Gori i najvećeg jezera na Durmitoru. Po dolasku na Crno jezero, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, šetnju oko Jezera ili, za ljubitelje pješačenja, predlažemo lagano pješačenje markiranom, šumskom stazom do Zminjeg jezera u trajanju oko sat vremena. Jezero Zminje, skriveno u dubini šume, plijeni ljepotom i privlači veliki broj posjetioca, ljubitelja prirode.

  • Sastanak i povratak za Bar u 18h

Cijena izleta je 20 eura po osobi

U cijenu je uključeno:

  • Prevoz iz Budve i Bara do NP Durmitor i nazad
  • Pratioci iz agencije

U cijenu nije ukljuceno:

  • Doručak u Eko katunu Durmitor
  • Jahanje konja-opcija
  • Ulaznica u NP Durmitor 3 eura za odrasle

Organizator putovanja je turistička agencija Riva Travel, licenca br.405 Ministarstva turizma Crne Gore. Poštujemo mjere NKT, u autobusu je obavezno nošenje maski. Minimalni broj osoba je 40, u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih TA zadržava pravo korigovanja cijene uz dogovor sa prijavljenim putnicima. Turistička agencija ima pravo otkaza izleta ukoliko je nedovoljan broj prijavljenih a nije u mogućnosti vratiti novac ako neki putnik odustane 48h prije, iz organizacionih razloga.