NOVA GODINA 2024
SOLUN – METEORI
5 DANA – AUTOBUS, POLAZAK: 30.12.2023.
CIJENA ARANŽMANA: 170€

 

SOLUN – izuzetan i nesvakidašnji grad na raskrsnici istoka i zapada,“veliki vizantijski muzej“, „most zaliva Termaikos“, „raj za hupoholičare“… vjerovatno jedini grad na svijetu koji je poznatiji po svom nadimku nego po pravom imenu-Thessaloniki. Zagonetan, uzbudljiv, kosmopolitski, donosi svojim posjetiocima bogatstvo i specifičnost kulturno-istorijskog nasleđa, arhitekture, običaja, religije i umjetnosti… Meteori , kompleks pravoslavnih manastira na čudesnim stijenama-prizor kakav nigdje na svijetu nećete vidjeti, a sa vrha pogled koji podsjeća na maštovita platna slikara nadrealista…

30.12.2023. PODGORICA  Sastanak putnika ispred Hrama u 21:00h. Putovanje autobusom visoke turističke klase, preko graničnog prelaza Božaj, Skadra, Elbasana, Pogradeca…Noćna vožnja sa kraćim pauzama…

31.12.2023. SOLUN Dolazak na granični prelaz Kristalopigi u jutarnjim časovima. Nastavak putovanja do Soluna. Organizovan obilazak grada: Crkva Svetog Dimitrija-zaštitnika grada, impozantni Aristotelov trg sa kojeg avenija Nikis vodi do Bijele kule-simbola Soluna,  impresivni Galerijusov slavoluk, Rotonda… Smještaj u hotelSlobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Doček nove godine na trgu ili u nekom klubova. SREĆNA VAM 2024 GODINA. Noćenje.

01.01.2024. SOLUN Doručak. Posjeta srpskom vojničkom groblju na Zejtinliku. Nakon toga organizovan obilazak tvrđave u Gornjem gradu, sa koje se pruža veličanstven pogled na zaliv i cijeli grad. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Organizovan fakultativni odlazak na grčko veče u tavernu. Noćenje.

02.01.2024. SOLUN – METEORI Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do veličanstvenog kompleksa  manastira Meteora, sagrađenih na stijenama koje kao da lebde između zemlje i neba, a sam pogled odozdo vas ostavlja bez daha. Nakon obilaska manastira Veliki Meteor, posjetićemo radionicu za izradu ikona koja se nalazi u podnožju Meteora. Slobodno vrijeme u gradiću Kalambaka. Polazak za Crnu Goru u večernjim časovima. Putovanje preko graničnog prelaza Kristalopigi, Pogradeca, Drača, Skadra… Noćna vožnja sa kraćim pauzama za odmor.

03.01.2024. PODGORICA  Dolazak u Podgoricu u ranim jutarnjim časovima, kraj programa.

Cijena aranžmana obuhvata :

  1. prevoz autobisom visoke turističke klase na navedenim relacijama
  2. hotelski smještaj u Solunu, Hotel Esperia 3*(2 noćenja sa doručkom)
  3. obilasci i izleti prema programu, usluge turističkog vodiča,

 

Cijena aranžmana NE obuhvata : 

  1. grčko veče – ,
  2. ulaznica za manastir Veliki Meteor –  3€,
  3.  međunarodno zdravstveno osiguranje – 5€

 

Hotel Esperia 3* – hotel sa odličnom lokacijom, smješten u samom centru Soluna. Do svih značajnih lokaliteta u gradu možete stići veoma brzo i jednostavno. Sve sobe u hotelu su klimatizovane, sa TV-om, a gostima je na raspolaganju i besplatan internet.

Za ovaj aranžman TA Riva Travel je subagent, organizator putovanja je turistička agencija Gallileo iz Podgorice, licenca  Ministarstva turizma Crne Gore br.12. Za ovo putovanje važe Opšti uslovi organizatora.