***TREBINJE I MANASTIR TVRDOŠ***

 Trebinje se nalazi na samom jugu Hercegovine, ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja i u dolini najveće evropske rijeke ponornice – Trebišnjice. Trebinje je grad Vasilija Ostroškog, Tvrdoša, Jovana Dučića,  platana, sunca, mostova i vinarija… Pravi je biser Hercegovine i nudi brojne sadržaje – od muzeja, kulturno-istorijskih spomenika i manastira, preko prelijepog starog gradskog jezgra do uživanja u lokalnim vinarijama.

  • Sastanak grupe u 7.30 h ispred sportske Dvorane i polazak. Putovanje udobnim turističkim autobusom preko Herceg Novog.
  • Po dolasku u Trebinje slijedi obilazak brda Crkvina iznad Trebinja, gdje svakom turisti zastaje dah kada pogleda prelijepu panoramu grada; Sa Crkvine se može vidjeti cijeli grad, stari most iz VI vijeka, rijeka Trebišnjica, planina Leotar i druga brda koja okružuju grad. Na Crkvinama ćemo posjetiti Hercegovačku Gračanicu, mauzolej pjesnika Jovana Dučića, amfiteatar…;
  • Zatim slijedi obilazak centra Grada, setnja glavnim gradskim trgom uz razgledanje spomenika i znamenitosti; katedrala Djevice Marije, platane stare više od 120 godina, Stari grad sa Anđelkinom kapijom..
  • Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i ručak.
  • U dogovoreno vrijeme sastanak i posjeta manastiru Tvrdoš koji se nalazi na oko 5 km udaljenosti od Trebinja. Manastir Tvrdoš je potpuno okružen prostranim vinogradima i daleko poznat po svom vinu, koje se čuva u hrastovim buradima iz 16. vijeka. U okviru manastira postoji vinski podrum u kome će posjetioci imati priliku da probaju odlična manastirska vina među kojima je na daleko poznato vino Vranac.

 

U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • Prevoz turističkim autobusom visoke klase;
  • Obilasci po programu uz pratnju lokalnog stručnog vodiča
  • Pratilac puta iz agencije i troškovi organizacije.

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • Individualni troškovi putnika.

Organizator izleta je turistička agencija Riva Travel, licenca br. 405 Ministarstva turizma Crne Gore. Kalkulacija je radjena za  40 putnika. Za ovaj izlet je potrebna licna karta ili pasos.TA Riva Travel moze otkazati izlet u slucaju nedovoljnog broja putnika a ako je izlet potvrdjen, agencijea nije u mogucnosti vratiti novac putniku ako odutane od putovanja. .Za ovaj izlet vaze Opsti uslovi putovanja TA Riva Travel.